Kereskedelmi szerződések

A társaságok és más gazdasági szereplők működése során kulcsfontosságú, hogy szerződéses jogaik és kötelezettségeik világosak, valamennyi fél számára érthetőek és követhetőek legyenek. Tapasztalatunk szerint ez járul hozzá a leginkább ahhoz, hogy az üzletmenet folytonosságát minél ritkábban szakítsák meg a felek közötti viták.

A szerződések kialakítása és megszövegezése során nem csupán az egyes iparágakban (így például energia-, gyógyszeripar, gépipar, fogyasztói cikkek kereskedelme, ingatlanhasznosítás) szerzett jártasságunkra, hanem kiterjedt peres és választottbírósági tapasztalatainkra is támaszkodunk, mellyel már a szerződés megírásakor számos vitás helyzet elkerülhető, továbbá az elkészített szerződések alapján zajló jogvitás helyzetek jelentős hányada is rövidebb idő alatt lezárható lehet.

Néhány terület, melyen partnereink tanácsot adtak:

— Villamosenergia-kereskedelmi megállapodások készítése kereskedők és fogyasztók között, valamint nagykereskedelmi ügyletek során az iparágban szokásos standardok alapján vagy egyedi feltételek szerint.

— Földgáz-kereskedelmi ügyletek szerződéseinek készítése fogyasztók, kereskedők megbízásából.

— Gyógyszeripari szereplők számára gyógyszer nagykereskedők és patikák közötti, valamint klinikai vizsgálatok lebonyolításával kapcsolatos megállapodások intézményekkel és más résztvevőkkel.

— Irodabérleti szerződések elkészítése és tárgyalásokon való részvétel bérbeadói és bérlői oldalról egyaránt.